Δευτέρα, 7 Ιουλίου 2008

Εξω οι φασίστες από τα Πετράλωνα και από όλες τις γειτονιές


Να διαλύσουμε τις φασιστικές συμμορίες και το σύστημα που τις γεννάει

No Pasarán

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ-ΠΟΡΕΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΛΗ 7ΜΜ

ΗΣΑΠ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ

Δολοφονική επίθεση από περίπου 20 φασίστες της Χρυσής Αυγής έγινε τη Δευτέρα 30 Ιούνη, στις 7 το απόγευμα, ενάντια στο στέκι Αντίπνοια στα Κάτω Πετράλωνα. Χαιρέτισαν ναζιστικά, δήλωσαν ότι ανήκουν στη Χρυσή Αυγή και χτύπησαν με μαχαίρια δύο από τα τέσσερα άτομα που βρίσκονταν μέσα στο στέκι. Οι τραυματισμοί ήταν στα πόδια και στο κεφάλι και από τη μεγάλη αιμορραγία μπήκε σε κίνδυνο η ζωή του ενός από τους δύο τραυματίες.

Δεν είναι η πρώτη δολοφονική επίθεση της φασιστικής συμμορίας Χρυσή Αυγή. Η “πολιτική της δραστηριότητα” είναι μια ατελείωτη σειρά μαχαιρωμάτων, τραμπουκισμών και ξυλοδαρμών ενάντια σε μετανάστες, αγωνιστές της αριστεράς, μαθητές, συνδικαλιστές, επιτροπές κατοίκων και άλλα στέκια και συλλογικότητες σε γειτονιές.

Αρκεί να θυμηθεί κανείς την επίθεση σε μέλη της Εργατικής Αλληλεγγύης τον Απρίλη του 1996 στη Φωκίωνος Νέγρη στην Κυψέλη, την παραλίγο δολοφονία του Δημήτρη Κουσουρή από τον “υπαρχηγό” της οργάνωσης “Περίανδρο” Ανδρουτσόπουλο, την επίθεση στο Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο στην Ομόνοια τον Ιούνη του 2000.

Η Χρυσή Αυγή είχε πάντα τη στήριξη του κράτους και της αστυνομίας. Η πρώτη φορά που οι φασίστες πήραν αέρα ήταν το 1992-1993 όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκανε εκστρατεία εθνικισμού με αφορμή το Μακεδονικό. Ο ένας από τους χρυσαυγίτες που συμμετείχαν στην επίθεση στο Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο αναγνωρίστηκε: ήταν ο ειδικός φρουρός της Αστυνομίας Γιάννης Ανδρασκέλας. Ο “Περίανδρος” Ανδρουτσόπουλος κρυβόταν για χρόνια μετά τη δολοφονική επίθεση και βρέθηκε στο δικαστήριο μόνο όταν παρουσιάστηκε με δική του πρωτοβουλία. Παρά τη στήριξη του κράτους και των μηχανισμών του, η Χρυσή Αυγή οδηγήθηκε σε απομόνωση. Οι φοιτητικοί σύλλογοι, τα συνδικάτα και η Αριστερά ποτέ δεν επέτρεψαν στους φασίστες να νομιμοποιηθούν και να παρουσιαστούν ως “καθώς πρέπει πατριώτες”. Το καλοκαίρι του 2005 δεν βρήκαν πουθενά χώρο στην Ελλάδα για να πραγματοποιήσουν συνέδριο ναζιστών από όλη την Ευρώπη, ενώ είχαν προηγηθεί και καταδίκες στα δικαστήρια για “στελέχη” της Χρυσής Αυγής. Το Δεκέμβρη της ίδιας χρονιάς η Χρυσή Αυγή ανακοίνωσε την αυτοδιάλυσή της. Ο Ανδρουτσόπουλος καταδικάστηκε λίγο αργότερα σε 21 χρόνια φυλάκιση.
Οι χρυσαυγίτες όμως συνεχίζουν να προκαλούν, λειτουργώντας πλέον μόνο ως ομάδα κρούσης. Το τελευταίο διάστημα έχουν πολλαπλασιαστεί τα κρούσματα επιθέσεων σε στέκια όπως αυτό της Αντίπνοιας στα Πετράλωνα.

Σε μια περίοδο που μοιάζει με τη δεκαετία του '30, με την παγκόσμια οικονομική κρίση να κορυφώνεται, την ακρίβεια και την ανεργία να σαρώνουν και τον πόλεμο να απλώνεται σε όλο το τόξο από τη Σομαλία ως το Ιράκ και το Αφγανιστάν, οι φασίστες νομίζουν ότι θα μπορέσουν να επαναλάβουν τα “κατορθώματα” των ταγμάτων εφόδου του Χίτλερ και των μελανοχιτώνων του Μουσολίνι. Θέλουν από τη μια μεριά να αποτελέσουν το μακρύ χέρι του κράτους, να σπείρουν τον τρόμο σε όσους αντιστέκονται πατώντας πάνω στην απόγνωση που προκαλεί η κρίση του συστήματος.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στρώνει το δρόμο για αυτά τα εγκλήματα.
Είναι η κυβέρνηση που ονόμαζε “ακίνητα στρατιωτάκια” τα ΜΑΤ που άνοιγαν τα κεφάλια των φοιτητών, η κυβέρνηση που αποκαλεί μειοψηφίες τους εργάτες των λιμανιών και της ΔΕΗ όταν απεργούν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, τους υπαλλήλους της τράπεζας της Ελλάδας όταν απεργούν για να σώσουν τα ασφαλιστικά τους ταμεία, τους φοιτητές όταν καταλαμβάνουν τις σχολές τους για να μην εφαρμοστεί ο νόμος Πλαίσιο. Πρόσφατα Δαπίτες της ΝΔ και Χρυσαυγίτες συνεργάστηκαν ενάντια στις κινητοποιήσεις των φοιτητών του Πανεπιστήμιου Πειραιά. Είναι η κυβέρνηση που πήγε στις εκλογές αγκαλιά με το ΛΑΟΣ, βλέποντας στους γραβατωμένους φασίστες του Καρατζαφέρη ένα χρήσιμο δεξιό στήριγμα. Είναι η κυβέρνηση που συνεχίζει να πουλάει νταηλίκι στα Βαλκάνια, παρέα με τους Αμερικάνους.
Είναι η κυβέρνηση που κάνει κοινές αεροπορικές ασκήσεις με το Ισραήλ πάνω από τη Λάρισα, κάνοντας πρόβα για το βομβαρδισμό του Ιράν. Είναι η κυβέρνηση που στήριξε με νύχια και με δόντια το Ευρωσύνταγμα και την Ευρωσυνθήκη, για να μετατραπεί η Ευρώπη σε Ευρώπη-φρούριο. Είναι η κυβέρνηση που συμμετέχει σε όλους τους πολέμους στο πλευρό του Μπους (Λίβανος, Ιράκ, Αφγανιστάν), αλλά όταν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θέλουν να γλιτώσουν από τη φτώχεια και τον πόλεμο, τους αφήνει τους μετανάστες να πνίγονται στο Αιγαίο ή να σκοτώνονται από τις νάρκες στον Εβρο. Είναι η κυβέρνηση που αφήνει αφορολόγητα τα κέρδη των καπιταλιστών, των τραπεζιτών και των εφοπλιστών και ζητάει από εμάς να πληρώσουμε το κόστος της κρίσης. Είναι αυτή η κυβέρνηση που ανοίγει το δρόμο στους νοσταλγούς του Ολοκαυτώματος τύπου Χρυσή Αυγή.
Στα Πετράλωνα έχουμε εμπειρία από μαζικές κινητοποιήσεις ενάντια στο σύστημα που θέλει να μας διαλύσει τις ζωές (με κεραίες κινητών τηλεφώνων και κάθε είδους ρυπανση), τους ελεύθερους χώρους (λόφος Φιλοπάππου), την προσωπική μας ζωή (κάμερες) και τις δουλειές μας (κλείσιμο PALCO). Σε όλες αυτές τις μάχες βρεθήκαμε μαζί, όλες οι συλλογικότητες της περιοχής, ανάμεσά τους και η Αντίπνοια. Ετσι πρέπει να συνεχίσουμε, δυναμώνοντας τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη και την αντίσταση. Η επίθεση ενάντια στην Αντίπνοια είναι επίθεση ενάντια σε όλους μας.


ΕΝωτική ΑΝΤΙκαπιταλιστική Αριστερά (Πετραλώνων, Κεραμεικού, Κουκακίου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: