Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2008

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΠΟΥΛΜΑΝ ΤΗΣ ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α. Τηλ.2103220221, 6932828964, 6977705251, 6977282042, 6972779824, 6974442600
ΟΛΟΙ-ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση, στην ακρίβεια, στη λιτότητα, στα σκάνδαλα

ενάντια στο ρατσισμό, στον πόλεμο, στην καταστροφή του περιβάλλοντος

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΣΤΑΘΕΡΗ, ΜΟΝΙΜΗ, ΠΛΗΡΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!


ΕΜΕΙΣ ΥΠΟΦΕΡΟΥΜΕ – ΑΥΤΟΙ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ

Στενάζουν τα λαϊκά νοικοκυριά από τη φοβερή ακρίβεια και αναγκάζονται να κάνουν περικοπές ακόμη και σε βασικά καταναλωτικά αγαθά. Αβάσταχτος βραχνάς έχει γίνει η αποπληρωμή των πιστωτικών καρτών και των δανείων, ενώ οι τράπεζες βγάζουν στο σφυρί σπίτια, αυτοκίνητα κ.ά. Οι διακοπές είναι για τους περισσότερους εργαζόμενους άπιαστο όνειρο. Από την άλλη αυξάνονται τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων ειδών διατροφής, των αλυσίδων σούπερ μάρκετ, των εφοπλιστών, των τραπεζών.

Οι εργαζόμενοι βλέπουν με αγανάκτηση πως η δουλειά τους δεν φτάνει για να γεμίσουν το καλάθι τους στη λαϊκή, φτάνει και περισσεύει όμως για να γεμίσει τα χρηματοκιβώτια των καπιταλιστών και τους τραπεζικούς λογαριασμούς των μιζαδόρων πολιτικών υπηρετών τους.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΠΡΟΚΛΗΣΗ

Την ώρα που τα σκάνδαλα όπως της «Ζήμενς» και της «Γερμανός» αποκαλύπτουν τις βρόμικες διασυνδέσεις των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που προώθησαν ξεδιάντροπα τις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών όπως του ΟΤΕ, των Ναυπηγείων, του ΟΣΕ, της ΔΕΗ είναι πρόκληση να επιμένει η κυβέρνηση στην «ιδιωτικοποίηση-ξεπούλημα» των Λιμανιών, του ΟΤΕ, της Ολυμπιακής. Έχουν μάλιστα το θράσος να απειλούν με μαζικές απολύσεις τους εργαζόμενους της Ζήμενς και κλείσιμο των εργοστασίων στην Ελλάδα!

Είναι πρόκληση, μετά την ακύρωση της αναθεώρησης του άρθρου 16 από το ρωμαλέο εκπαιδευτικό κίνημα, να προχωρά στην πραξικοπηματική αναγνώριση και ίδρυση των ιδιωτικών ΑΕΙ μέσα στο καλοκαίρι και στην έγκριση προεδρικού διατάγματος για την εφαρμογή του αντιδραστικού εσωτερικού κανονισμού, παράλληλα με τις αυταρχικές προσπάθειες εφαρμογής του νόμου πλαίσιο (πχ προεδρικές εκλογές). Τέτοιες προκλήσεις βρήκαν και θα βρίσκουν απέναντί τους το φοιτητικό και εκπαιδευτικό κίνημα ως την ανατροπή τους.

Είναι πρόκληση των ώρα που η ακρίβεια καλπάζει ροκανίζοντας τους εξευτελιστικούς μισθούς φτώχειας, η κυβέρνηση να προωθεί το πάγωμα των μισθών για να ελεγχθεί δήθεν ο πληθωρισμός.

Είναι πρόκληση, μετά την κινητοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων και τις μεγαλειώδεις απεργίες, να προχωρά στην ψήφιση και εφαρμογή του αντι-ασφαλιστικού εκτρώματος που διαλύει τα ασφαλιστικά δικαιώματα.

Είναι πρόκληση να χαρίζονται δισεκατομμύρια στους βιομηχάνους με φοροαπαλλαγές την ώρα που κερδοσκοπούν με τις τιμές βασικών ειδών διατροφής, προωθούν τις μαζικές απολύσεις και το χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Είναι πρόκληση να σπαταλώνται δισεκατομμύρια σε εξοπλισμούς και σε στρατιωτικές ασκήσεις προετοιμασίας επίθεσης κατά του Ιράν στο πλευρό του Ισραήλ, την ώρα που μειώνεται η χρηματοδότηση για την Υγεία, την εκπαίδευση, το περιβάλλον.

Είναι πρόκληση η κυβέρνηση να ευθυγραμμίζεται με τους 27 της ΕΕ στην ενορχηστρωμένη επίθεση κατά των εργασιακών δικαιωμάτων με την ελαστικοποίηση της εργασίας, την επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση αλλά και την απάνθρωπη ρατσιστική πολιτική των μαζικών απελάσεων σε βάρος των μεταναστών, που στοχοποιούνται ως αποδιοπομπαίοι τράγοι για την άνοδο της ανεργίας. Η επιμονή στην προώθηση της ευρωσυνθήκης μετά το ΟΧΙ των ιρλανδών δείχνει την περιφρόνηση τους στην λαϊκή θέληση και τις δημοκρατικές ελευθερίες.

ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΙΕΣΤΑ ΣΤΗ Δ.Ε.Θ.!

Η διαδήλωση των εργαζόμενων και της νεολαίας στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 6 Σεπτέμβρη πρέπει να χαλάσει την φιέστα του πρωθυπουργού για χάρη των επιχειρηματιών φίλων του.

Στην Θεσσαλονίκη διαδηλώνουμε για να προβάλουμε την αναγκαιότητα της σύγκρουσης και της ανυπακοής με τις πολιτικές του κεφάλαιου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προώθησαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για να βροντοφωνάξουμε «ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!».

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ!

Στην Θεσσαλονίκη θα στείλουμε το μήνυμα ότι αγώνες όπως των φοιτητών ενάντια στην εφαρμογή του νόμου-πλαίσιο του Στυλιανίδη, αγώνες όπως οι πανεργατικές απεργίες και διαδηλώσεις ενάντια στην αντιασφα-λιστική μεταρρύθμιση, αγώνες όπως η ηρωική απεργία των δασκάλων για 1400 ευρω μισθό, όπως οι απεργίες των εργαζόμενων στα λιμάνια, τον ΟΤΕ, την Ολυμπιακή ενάντια στο ξεπούλημα χρειάζεται τώρα να βρουν την συνέχεια, τον συντονισμό και την κλιμάκωση τους σε ένα Φθινόπωρο ανταρσίας, σύγκρουσης και ρήξης για να κάνουμε παρελθόν την επίθεση της κυβέρνησης των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων.

Είναι καιρός να ξεπεράσουμε στην πράξη και από τα κάτω την συμβιβαστική πολιτική της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με την άθλια συναίνεση στο πάγωμα των μισθών, το φρενάρισμα των μαζικών αγώνων κατά της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων και της λιτότητας, την υποταγή στο ΣΕΒ και των ξεπούλημα των διεκδικήσεων των εργαζόμενων. Είναι μια επιλογή που επιχειρεί να σταματήσει την δυναμική που εκφράστηκε με τις μεγαλειώδεις απεργίες για το ασφαλιστικό και θα την εμποδίσουμε.

Καλούμε τα συνδικάτα και την Αριστερά να στηρίξουν τους αγώνες για να σπάσει η λιτότητα, οι ιδιωτικοποιήσεις, η ακρίβεια, η ανασφάλιστη δουλειά λάστιχο, να μπει φρένο στην ρατσιστική επίθεση στους μετανάστες, στην εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, στην καταστροφή του περιβάλλοντος.

Η ΕΛΠΙΔΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Για την ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α. ένα τέτοιο ξεδίπλωμα αγώνων είναι η μόνη ελπίδα για να πάρουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και η νεολαία τη ζωή τους στα χέρια τους και να την κάνουν καλύτερη. Είναι ο μόνος τρόπος για να προβάλει από τα κάτω η αντικαπιταλιστική προοπτική της ανατροπής και της εναλλακτικής λύσης μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Αρνούμαστε την υποταγή του κινήματος στις κοινοβουλευτικές προτεραιότητες που προωθούν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Αρνούμαστε την εμπλοκή της Αριστεράς στα γρανάζια της κυβερνητικής διαχείρισης. Δεν θέλουμε να ζήσουμε άλλη μια περίοδο όπου η οργή για τα σκάνδαλα και την λιτότητα θα τροφοδοτήσει κυβερνητικές λύσεις με την Αριστερά κομμάτι της ¨κάθαρσης¨ του συστήματος όπως το 1989, ή όπως έγινε πρόσφατα στην Ιταλία με αποτέλεσμα την εξαφάνιση της ίδιας της Αριστεράς από το προσκήνιο. Πιστεύοντας στην ανάγκη μιας δυνατής, διακριτής και αποτελεσματικής αντικαπιταλιστικής αριστεράς προτείνουμε ένα ενωτικό αντικαπιταλιστικό ψηφοδέλτιο στις ερχόμενες ευρωεκλογές, ως βήμα στην κατεύθυνση αυτή.

Ενωτικά, αριστερά και με δυναμικούς αγώνες μπορούμε να ανατρέψουμε το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης ανοίγοντας τώρα όλα τα μέτωπα για να αποτρέψουμε την εφαρμογή των νόμων Στυλιανίδη και Πετραλιά αλλά και για να καταχτήσουμε νίκες.

Το σύστημα τους, ο καπιταλισμός, παγκόσμια έρχεται σε κρίση, σκορπάει την πείνα, τον πόλεμο, τον ρατσισμό, την φτώχεια. Η αντίσταση των λαών και των εργαζόμενων, όπως έδειξε και το βροντερό ΟΧΙ των ιρλανδών στην ευρωσυνθήκη είναι η δικιά μας ελπίδα. Ας κάνουμε την διαδήλωση στις 6 Σεπτέμβρη σταθμό για μια νέα κλιμάκωση των αγώνων μας!

Ελάτε να οργανώσουμε μαζί ένα μαζικό ανέβασμα από όλη Ελλάδα για να τους πολιορκήσουμε στην ΔΕΘ. Να οργανώσουμε την συμμετοχή σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, κινήσεων βάσης, πρωτοβουλιών και επιτροπών γειτονιάς, περιβαλλοντικών κινήσεων, αντιρατσιστικών και αντιπολεμικών κινήσεων ώστε να βρεθούν στη Θεσσαλονίκη με τα αιτήματα και τα πανό τους.

Δηλώστε συμμετοχή στα πούλμαν της ΕΝ.ΑΝΤΙ.Α. Τηλ.2103220221, 6932828964, 6977705251, 6977282042, 6972779824, 6974442600 - Θα μπουν πούλμαν απ'όλη την Ελλάδα.


4 ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

4 ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

4 ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ

4 1400 ΕΥΡΩ ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ

4 ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

4 ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΥΓΕΙΑ, ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

4 ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ Α.Ε.Ι.

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ

ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: