Κυριακή, 15 Ιουνίου 2008

Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΙΡΛΑΝΔΙΚΟΥ ΟΧΙ, ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!


Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΙΡΛΑΝΔΙΚΟΥ ΟΧΙ, ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!

Δελτίο τύπου 13/06/2008


Χαιρετίζουμε την νίκη του ΟΧΙ στην Ιρλανδία στο δημοψήφισμα για την ευρωσυνθήκη. Είναι μια νίκη που εκφράζει τις διαθέσεις της πλειοψηφίας των εργαζόμενων και των λαών της Ευρώπης. Όλων εκείνων που με μαχητικούς αγώνες συγκρούονται με τις επιλογές των κυρίαρχων τάξεων και των κυβερνήσεων της ΕΕ με τις πολιτικές της ακρίβειας, της λιτότητας, της ανασφάλιστης ελαστικής εργασίας, των ιδιωτικοποιήσεων, της μετατροπής σε εμπορεύματα των δικαιωμάτων στη δημόσια εκπαίδευση , υγεία, με το ρατσισμό και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Πρόκειται για ένα ηχηρό χαστούκι για τις κυβερνήσεις που συμφώνησαν να παρακάμψουν τα ΟΧΙ των δημοψηφισμάτων του γαλλικού και του ολλανδικού λαού για το ευρωσύνταγμα με κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα.

Χαστούκι είναι και για την ίδια την ελληνική κυβέρνηση που έτρεξε να ψηφίσει στην Βουλή την ευρωσυνθήκη και να αρνηθεί το δημοψήφισμα ώστε να δοθεί η δυνατότητα να αποφασίσει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Η κρίση στο ΠΑΣΟΚ καταγράφει το αδιέξοδο στο οποίο βουλιάζει η πολιτική της συναίνεσης στην ΝΔ που εκδηλώθηκε με την υπερψήφιση της ευρωσυνθήκης. Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ καταμετρά 4 βουλευτές απόντες από την μάχη κατά της ευρωσυνθήκης.

Χαιρόμαστε για την νίκη του ιρλανδικού λαού γιατί είναι αποτέλεσμα της μαζικής δυσαρέσκειας ενάντια στις πολιτικές που βιώνουμε και στην Ελλάδα με το ανεξέλεγκτο βάθεμα της οικονομικής κρίσης αλλά και την εμφάνιση μαζικής αντίστασης από τους εργαζόμενους και την νεολαία. Δεν θα αφήσουμε να κατασυκοφαντηθεί αυτό το ΟΧΙ από όλους εκείνους που μεθόδευαν να περάσει χωρίς αντιδράσεις και απαρατήρητη η ψηφοφορία για την ευρωσυνθήκη στην Ελλάδα.

Ως ΕΝΑΝΤΙΑ πήραμε πρωτοβουλία για να υπάρξει μαζική κινηματική απάντηση στην ευρωσυνθήκη και είχαμε μαζική και σημαντική παρουσία στην κινητοποίηση στις 11 του Ιούνη ενάντια στην πραξικοπηματική ψήφιση της ευρωσυνθήκης. Η ριζοσπαστική αριστερά έχει την δυνατότητα να παρέμβει αποφασιστικά στις εξελίξεις και να έκφραση την πλειοψηφική αγανάκτηση

Η συνέχεια θα δοθεί στους δρόμους του αγώνα, στις καταλήψεις και τις απεργίες για μπλοκάρουμε τις «μεταρρυθμίσεις» υπέρ του κεφαλαίου που προωθεί η κυβέρνηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: