Τρίτη, 11 Νοεμβρίου 2008

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ALTEC TELECOMS!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ALTEC TELECOMS!
Το τελευταίο διάστημα το σύνολο των εργαζομένων στο χώρο των τηλεπικοινωνιών και των νέων τεχνολογιών στην Ελλάδα δέχεται μια άνευ προηγουμένου επίθεση.
Το κλείσμο της La-Net, οι απολύσεις στη Vodafone το καλοκαίρι, το κλείσιμο του εργοστασίου της Siemens στη Θεσσαλονίκη, η πτώχευση της Teledome, η ολοένα και περισσότερο διευρυμένη επιλογή των μαζικών περικοπών προσωπικού από την πλευρά της εργοδοσίας στο σύνολο των επιχειρήσεων του τομέα, αποδεικνύουν περίτρανα ότι η κήρυξη πτώχευσης της Altec Telecoms δεν είναι μια κανονιά στον αέρα. Αποδεικνύουν περίτρανα ότι τη ζημιά από την απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών, απελευθέρωση που οδήγησε και στη σημερινή κρίση του τομέα, δεν θα την υποστεί κανένας άλλος παρά οι εργαζόμενοι στο σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου.
Παράλληλα, κυβέρνηση και εργοδοσία, την ώρα που εκλιπαρούν τις τράπεζες να πάρουν το πακέτο των 28 δις, απαιτούν από το σύνολο των εργαζόμενων να μην αντιδράσει σε περικοπές μισθών, απολύσεις, διευρύνσεις ωραρίου. Γινόμαστε μάρτυρες απολύσεων σε όλη την Ελλάδα από τα εργοστάσια του Λαναρά μέχρι το εργοστάστιο της ΦΑΓΕ στη Μεταμόρφωση.
Η απάντηση στην επίθεση αυτή οφείλει να είναι μαζική, αποφασιστική, αγωνιστική. Οι παραδειγματικές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στην ALTEC Telecoms δείχνουν το δρόμο για το πώς πρέπει να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας ως εργαζόμενοι. Απέναντι στα ψευτοδιλήμματα που μπορεί να βάζει η εργοδοσία, απέναντι σε ατομικούς δρόμους αναζήτησης πρόσκαιρων λύσεων, οι εργαζόμενοι πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι μόνο με ενωτικούς, ανυποχώρητους αγώνες μπορούμε να δικαιωθούμε. Άλλωστε, η νίκη των εργαζόμενων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του γειτονικού δήμου Ηρακλείου, που μετά από 12 μήνες κινητοποιήσεων κατάφεραν να μην χάσουν τις θέσεις εργασίας τους αυτό αποδεικνύει.
Η Ενωτική ΑΝΤΙκαπιταλιστική Αριστερά, εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων της ALTEC Telecoms για να μην κλείσει η εταιρία, για να μην χαθεί καμμία θέση εργασίας.
Ο αγώνας αυτός πρέπει να έρθει σε επαφή με το σύνολο των κινητοποιούμενων εργαζόμενων, τόσο στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών όσο και ευρύτερα, έτσι ώστε να γίνει ακόμα πιο επικίνδυνος για την εργοδοσία.
Έτσι ώστε στο τέλος να κερδίσουμε!
ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΑΜΕΝΗ – ΚΑΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΛΕΙΣΤΗ
ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΑΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!
Η ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

ΕΝωτική ΑΝΤΙκαπιταλιστική Αριστερά Ν.Ιωνίας,Ν.Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια: